Vanaf 1 augustus 2023 stopt Educatieve Dierenuitleen

Na ruim 30 jaar educatieve dierenuitleen aan scholen en kinderopvang stoppen we eind van het schooljaar 22/23.

In deze 30 jaar heeft de aanwezigheid van onze levende dieren in de lessen vele duizenden kinderen unieke ervaringen bezorgd. Honderden aankomende leerkrachten hebben via stimulerende lessen op verschillende Pabo`s ervaren hoe levende dieren er voor kunnen zorgen dat natuuronderwijs met echte ervaringen heel veel leerlingen raakt en inspireert.

Het is dan ook geen gemakkelijk besluit, maar in de fase van ons leven waar we nu zitten hebben we de behoefte voor een andere invulling van onze (vrije) tijd. We hebben in al die jaren een balans proberen te vinden in educatieve waarde van echte dieren in de klas en het welzijn van onze dieren. Maar de maatschappij verandert, de kijk op inzet verandert met bijbehorende wetgeving. Dit maakt het doorgaan met uitleen van dieren ook ingewikkelder.

We hebben met plezier de vele jaren (aankomende) leerkrachten wegwijs proberen te maken in de inzet en omgang met dieren. De positieve reacties van leerlingen en leerkrachten zijn de drijfveer geweest om deze mogelijkheid voor het onderwijs zo lang te bieden.

Wij gaan door tot 1 augustus 2023.

info@diereneducatie.nl