Kinderboerderijen

DierenInfo is ook actief bezig met Kinderboerderijen. Op diverse manieren initieert, activeert en stimuleert DierenInfo kinderboerderijen om zichzelf beter te presenteren/profileren, meer samen te werken en  nieuwe functies toe te voegen aan deze aantrekkelijke ontmoetingsplek voor jong en oud.

Een overzicht van de werkzaamheden, projecten en acties die DierenInfo op dit gebied uitvoert:

website kinderboerderijenactief
Sinds 2005 biedt DierenInfo de mogelijkheid om publieksactiviteiten en adressen via deze website beter in beeld te brengen bij de doelgroep.
Via deze website zijn meer dan 200 adressen van kinderboerderijen te vinden en wordt ook aangegeven of ze een inzamelmogelijkheid hebben (Wecycle, gebruikt vet) of Kinderzwerfboekstation zijn. Verder is er regelmatig nieuws van kinderboerderijen en speciale acties of activiteiten te vinden.

Sociale media en  kinderboerderijenactief
Via diverse sociale mediakanalen (Instagram, facebook, twitter en Linkedin) is actueel kinderboerderijennieuws te volgen. Zoek op account ‘Kinderboerderijen Actief’

Cursus ‘de Ondernemende Kinderboerderij’
In het najaar van 2010 heeft DierenInfo / Hans de Rijk op het Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld  (CDB) de zelf samengestelde cursus ‘nieuwe impulsen voor uw kinderboerderij’ gegeven. De jaren daarna is deze cursus aangevuld en omgevormd tot de module ‘de ondernemende kinderboerderij‘. Deze is onderdeel van de cursus ‘Beheerder Kinderboerderij’, maar wordt in verkorte versie ook los gegeven. Hans de Rijk is cursusdocent van deze (verkorte) cursus op het CDB

Meer ontwikkelingen zijn ook te vinden op de Geschiedenis pagina, klik hier