Educatief Dierenverhuur

Dieren kunnen als goede ondersteuning dienen bij diverse lessituaties. Levend materiaal heeft extra aantrekkingskracht op leerlingen. Hierdoor brengen zij ook meer aandacht op voor het te behandelen onderwerp.

Dierenverhuur

De dieren die DierenInfo aanbiedt zijn geselecteerd op hun geschiktheid voor gebruik in lessituaties. Met de dieren gaat een verzorgingsset mee. Deze set bestaat uit een degelijke huisvesting, voedsel en een verzorgingshandleiding. De dieren moeten vooraf gereserveerd worden. Bij voorkeur via email reserveren door gewenste dieren en periode te vermelden. Er zijn ook leskoffers beschikbaar.
Klik hier voor overzicht dieren en prijzen
De dieren kunnen ook geleend worden voor spreekbeurten.

Breng en haal momenten dieren

DierenInfo heeft geen vaste openingstijden. Voor het ophalen en terugbrengen van dieren zijn de volgende voorkeursmomenten  (kan pas na het maken van een afspraak):
Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 7.00 – 8.00 uur
Vrijdag van 15.30 – 18.00 uur.
Meestal avonden ook mogelijk

We stoppen per 1 augustus 2023, zie bericht


De PABO`s aan de Haagse Hogeschool en Leidse Hogeschool dragen deze gedachten uit aan hun studenten. Al vele jaren worden DierenInfo-dieren voor deze instructielessen gebruikt. Studenten worden gestimuleerd op hun stagescholen lessen met levende dieren te geven en gebruiken daarvoor de dieren en leskoffers van DierenInfo.